Đề thi tiếng Anh lớp 6 kỳ 1 kèm đáp án chuẩn

Những kỳ thi giữa kỳ hay hết kỳ có thể đánh giá được năng lực và kết quả học tập của các em học sinh. Lớp 6 cũng vậy, tiếng Anh là một trong những bộ môn bắt buộc, do đó các em cần nắm chắc những kiến thức đã học. Bài tập dưới đây sẽ giúp các em luyện tập ở nhà tốt hơn đó.

Đề thi tiếng Anh lớp 6 kỳ 1 kèm đáp án chuẩn

Làm bài tập tiếng Anh lớp 6 kỳ 1

Bài tập tiếng Anh lớp 6 có đáp án

PAPER ONE: READING COMPREHENSION A ( 45 minutes )

SECTION A:

In this section you must choose the word or phrase which best completes each sentence. Circle the letter A, B, C or D against the number of each item 1-20 for the word or phrase you choose.

(20 points)

  1. My sister is very fond……………….. chocolate candy.
  2. of B. about                C. with                 D. at
  3. I have studied English………………..eight months.
  4. for B. since C. by           D. in
  5. Listen………………..our teacher !
  6. with B. to C. for                    D. in
  7. There isn’t………………..food in the house.
  8. none B. no C. some                D. any
  9. He arrives …………………..at six o’clock.
  10. at home B. home C. in home            D. to home
  11. Herbert has had his car………………….. 1999.
  12. ago B. since C. to            D. for
  13. How long will it………………..to get there ?
  14. cost B. lose C. make                D. take
  15. I………………..it to you if you don’t have one.
  16. give B. gave C. will give           D. would give

9…………………your homework yet ?

  1. Did you finished B. Are you finishing
  2. Do you finish D. Have you finished
  3. It’s the best book I …………………..read.
  4. have ever B. had ever C. will ever           D. can ever
  5. He looked very………………when I told him the news.
  6. happily B. happy C. happiness                   D. was happy
  7. She is………………in history.
  8. interests B. interested C. interesting         D. being interest
  9. Is the Eiffel Tower taller………………..Big Ben ?
  10. then B. than C. as            D. of
  11. At school, David was………………anyone else in his class.
  12. as clever as B. as clever than C. cleverer as        D. cleverest
  13. She speaks French………………..than you.
  14. more faster B. more fluently C. well        D. the most fluently
  15. It began to rain while we…………………..soundly.
  16. slept B. were sleeping C. have slept         D. are sleeping
  17. She doesn’t like coffee, does she ?
  18. Yes, she doesn’t B. No, she does C. Yes, she did     D. No, she doesn’t
  19. I won’t go to bed …………………..I finish my homework.
  20. until B. when C. while      D. since
  21. Is this book ………………….. ? Yes, it’s mine.
  22. you’re B. yours C. you         D. your
  23. …………………..do you come to school ? By bus
  24. How B. What C. By                    D. When

SECTION B:

In this section you will find after the reading passage a number of questions of unfinished statements about the passage, each with four suggested answers or ways of finishing. You must choose the one which you think fits best (10 points)

People usually sing because they like music or because they feel happy. They express their happiness by singing. When a bird sing, however, its song usually means much more than that the bird is happy. Birds have many reasons for singing. They sing to give information. Their songs are their language.

The most beautiful songs are sung by male (cock) birds. They sing when they want to attract a female (hen) bird. It is their way of saying that they are looking for a wife.

Birds also sing to tell other birds to keep away. To a bird, his tree or even a branch of tree, is his home. He does not want strangers to come near him, so he sings to warn them.

If a bird cannot sing well, he usually has some other means of giving important information. Some birds dance, spread out their tails or make other sings. One bird has a most unusual way of finding a wife. It builds a small garden of shells and flowers.

  1. Why do people usually sing ?
  2. They like birds. B. They feel happy.
  3. They want to tell a story . D. They like studying music.
  4. Which birds sing the most beautiful songs ?
  5. Birds in a good temper. B. Cock birds.
  6. Hen birds. D. Female birds which attract male birds.

VnDoc – Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

  1. What warnings does a bird sometimes sing ?
  2. A warning to keep away. B. A warning to come quickly.
  3. A warning about the approach of people D. A warning to stop singing.
  4. What do most birds usually do if they cannot sing well ?
  5. warn other birds to go away. B. give their information in another way.
  6. find a wife. D. fly high in the sky.
  7. What is one bird’s unusual way of attracting a hen bird ?
  8. It dances. B. It spreads out its tail.
  9. It searches for a wife. D. It uses shells and flowers to make a garden.

PAPER TWO: USE OF ENGLISH ( 45 minutes )

In this section you must find a word from the box to complete the numbered blanks in the passage below. Use only ONE word for each blank. (15 points)

– used

– on

– afford

– enough

– every

– soon

– wait

– used

-listening

– home

There was once a large, fat woman (26)………………had a small, thin husband. He had a job in a big company and was given his weekly wages (27)………………Friday morning. As (28)………………as he got (29)………………on Friday, his wife (30)………………to make him give her (31)………………his money, and then she (32)………………to give him back only (33)………………to buy his lunch in the office every day.

One day the small man came home very excited. He hurried into the living room. His wife was (34)………………to the radio and eating chocolates there. ” You’ll never guess (35)………………happened to me today, dear,” he said.

He waited for a few seconds and then added, ” I’ll (36)………………ten thousand pounds (37)………………the lottery!”

” That’s wonderful!” said his wife delightedly. But then she thought for a (38)………………seconds and added angrily, ” but (39)………………a moment! How could you (40)………………to buy the ticket?”

SECTION B: SENTENCE BUILDING

Use the following sets of words and phrases to write complete sentences. (15 points )

EXAMPLE: I / wonder / why you / not / reply last letter.

ANSWER: I was wondering why you had not replied to my last letter.

  1. She / a bath / every morning.

……………………………………………………………………..

  1. Now / she dances / beautifully / than / used to.

……………………………………………………………………..

  1. How long / it / take / him / get / school / every day ?

……………………………………………………………………..

  1. Last Wednesday / Bill / ring / office /nine o’clock.

……………………………………………………………………..

  1. I / live / Ho Chi Minh city / ten years.

……………………………………………………………………..

  1. People / come / all over the world/ visit / city/ Hiroshima.

……………………………………………………………………..

  1. Billy / an old man that / has to live with his children.

……………………………………………………………………..

  1. Oliver Twist / first published / 1838.

……………………………………………………………………..

  1. It / too heavy / him / lift.

……………………………………………………………………..

  1. I / able to / come / tomorrow.

 ……………………………………………………………………..

PAPER THREE: LISTENING COMPREHENSION A ( 30 minutes )

PART 1. Listen to the passage and fill in the missing information (20 points)

The ladies’ club always had a (1)……………….every Friday afternoon and

someone came to talk to them about important things. After that they had (2)……………….and asked questions.

One Friday, a (3)……………….came and talked to the club about (4)……………….. “There is not (5)……………….food in the world for everybody”, he said. ” More than (6)……………….the people in the world are hungry. And when they get more food, they have more (7)……………….so they never stop being hungry.

Somewhere in the world, a woman is (8)……………….a baby every minute, day and night. What are we going to do about it ?” He waited for a few (9)……………….before he continued, but before he began to speak again, one of the ladies said, ” Well, why don’t we find that woman and (10)……………….her?

PART 2: Betty and Marry are talking about the weekend. Their friend, Carlos, is coming to visit them. For questions 1-5, tick A, B or C. (10 points)

  1. When is the football match ?
  2. Saturday morning B. Saturday afternoon C. Sunday afternoon
  3. Where are they going to eat on Saturday evening ?
  4. at home B. in an Italian restaurant C. in a Chinese restaurant
  5. What are they going to do on Sunday morning ?
  6. go for a drive B. get up late C. go to the cinema
  7. Where are they going to have lunch on Sunday ?
  8. in a café B. in a pub C. at home
  9. They can’t go to the cinema on Sunday afternoon because
  10. Carlos doesn’t like films.
  11. Betty doesn’t like films.
  12. They don’t have time.

Đề thi tiếng Anh lớp 6 kỳ 1 kèm đáp án chuẩn

Đề thi tiếng Anh lớp 6 có đáp án

KEYS

PAPER ONE: READING COMPREHENSION

SECTION A

  1. A 6. B 11. B 16. B
  2. A 7. D 12. B 17. D
  3. B 8. C 13. B 18. A
  4. D 9. D 14. A 19. B
  5. B 10. A 15. B 20. A

One mark for each correct answer. Total: 20

SECTION B

  1. B 22. B 23. A 24. B 25. D

Two marks for each correct answer. Total: 10

Total marks for paper one: 30

PAPER TWO: USE OF ENGLISH

SECTION A

  1. who 31. all 36.won

27.every 32.used 37.on

28.soon 33.enough 38. few

29.home 34.listening 39.wait

30.used 35.what 40.afford

One mark for each correct word. Total: 15

SECTION B

  1. She takes a bath every morning.
  2. Now she dances more beautifully than she used to.
  3. How long does it take him to get to school every day ?
  4. Last Wednesday, Bill rang his office at nine o’clock.
  5. I have lived in Ho Chi Minh City for 10 years.
  6. People come from all over the world to visit the city of Hiroshima.
  7. Billy is such an old man that he has to live with his children.
  8. Oliver Twist was first published in 1838.
  9. It is too heavy for him to lift.
  10. I’ll be able to come tomorrow.

One and a half marks for each correct sentence. Total: 15

Total marks for paper two: 30

PAPER THREE: LISTENING COMPREHENSION

PART 1:

  1. meeting 6. half
  2. tea 7.babies
  3. gentleman 8.having
  4. food 9.seconds
  5. enough 10.stop

Two marks for each correct answer. Total: 20

PART 2:

1.B 2. C 3.A 4.B 5.C

Two marks for each correct answer. Total: 10

Total mark for paper three: 30

PAPER 4: INTERVIEW: 10 marks

Total marks for the Test: 100

Đây là cách luyện tập hiệu quả giúp các bạn nắm vững những kiến thức tiếng Anh lớp 6 đã học.

Đề thi tiếng Anh lớp 6 kỳ 1 kèm đáp án chuẩn
Rate this post