Bài tập tiếng Anh lớp 11 unit 1 có đáp án chuẩn

Từng bài tập mà chúng tôi đưa ra sẽ theo chủ điểm trong sách giáo khoa mà các bạn đang học. Vì vậy, các bạn có thể tham khảo bài viết dưới đây để luyện tập tại nhà nhé.

Bài tập tiếng Anh lớp 11 unit 1 có đáp án chuẩn

Làm bài tập tiếng Anh lớp 11 tại nhà

Bài tập tiếng Anh lớp 11 có đáp án chuẩn

UNIT 1: FRIENDSHIP

I. Choose the words which contain the sound /tʃ/ and /dʒ/

education, engineer, damage, mutual, computer, children, teach, Christmas, machine, village, religion, hamburger, enjoy, dirty, schedule, literature, information, question, orchestra, cheap, pleasure, feature, imaginary, jealous, cheese, jacket, geometry, green, purchase, suggest, instruction, essential, nature, fortunate.

/tʃ/……………………………………………………………………………..

/dʒ/……………………………………………………………………………..

II. Complete these sentences with the correct form of the word in the box.

constant            capable                 selfish                loyal           suspicion     acquaint   enthusiast           sympathize          hospitable        friend
  1. His…………for music has stayed strong, throughout his 23 years in radio.
  2. He showed unswerving…………to his friends.
  3. We all have great …………for the victims of the flood.

4.…………is very important because uncertain people cannot have a life long friendship.

  1. It was very …………of him to offer us his room.
  2. We were delighted by the wonderful…………of the local people.
  3. The wine had made him…………of thinking clearly.
  4. Playing a game with the children is a good way of getting them………….
  5. Inform the police immediately if you see anything…………
  6. …………need time to develop.

III. Complete the sentences with the correct form of the verb in brackets.

  1. I didn’t have enough time ………… (finish) my work yesterday.
  2. As she drove past his house, she noticed him………… (run) away from home.
  3. I was relieved ………… (find out) that I had passed the exam.
  4. She made her son………… (wash) the windows before he could go outside ………… (play) with his friends.
  5. She lets her children ………… (stay) up very late.
  6. We had nothing ………… (do) except look at the cinema posters.
  7. We both heard him………… (say) that he was leaving.
  8. It made him angry………… (wait) for people who were late.
  9. I couldn’t understand what the passage said, so I had my friend………… (translate) it for me.
  10. It’s important………… (start) the meeting on time.
  11. There are too many people here for me………… (talk) to all of them.
  12. It took ages ………… (download) the pictures from the Internet.
  13. Whenever I have free time, I like…………(watch) the basketball team ………… (practice).
  14. She sent me an e-mail………… (inform) me that the meeting had been canceled.
  15. It was a thrill………… (see) my brother………… (win) the chess tournament last year.

IV. Combine the given idea into one sentence. Add to when an infinitive is required.

  1. use/ scissors/ tool are/ for/ sharp/ very young children

………………………………………………………………

  1. wrong/ consider/ they/ smoke/ it/ in public places

………………………………………………………………

  1. let/ I/ stay/ think/ them/ should/ the weekend/ until/ we

………………………………………………………………

  1. climb/ the first/ oxygen/ who/ Everest/ without/ person/ was?

………………………………………………………………

  1. noticed/ run/ him/ from/ away/ she/ home

………………………………………………………………

  1. made/ the film/ laugh/ right from/ them/ the first few minutes.

………………………………………………………………

  1. I’ll/ look at/ the plumber/ have/ the central heating boiler

………………………………………………………………

  1. the answer/ you/ it/ work out/ clever/ of/ was

………………………………………………………………

  1. the tourists/ back/ when/ be/ the guide/ didn’t/ tell/ at the coach

………………………………………………………………

  1. hear/ enough/ the guide/ clearly/ everyone/ didn’t/ loudly/ for/ speak

………………………………………………………………

V. Choose the correct answers.

  1. Instead of buying a new pair of shoes, I had my old ones …………..

a. repair                               b. to repair            c. repairing            d. repaired

2. It’s possible ………….. a train across Canada.

a. take                          b. to take               c. taking                d. to be taken

3. Now that we’ve finished painting the house, there is nothing left …………..

a. to do                 b. for doing                    c. to be done                   d. for being done

4. Before we leave, let’s have Shelley …………..a map for us so we won’t get lost.

a. draw b. to draw c. drawing             d. drawn

5. I can hear a cat…………..at the window.

a. scratches                         b. to scratch               c. scratching             d. was scratching

6. I think your mother should let you…………..your own mind.

a. make up                  b. to make up          c. making up                  d. made up

7. The police never found the money …………..in the robbery.

a. stealing                              b. be stolen c. steal                            d. stolen

8. Do you know what made so many people…………..their home?

a. evacuate                     b. to evacuate                 c. evacuated          d. be evacuated

9. ………….. bread, you usually need flour, salt, and yeast.

a. Make                   b. To make                       c. Making             d. For make

10. We saw our favorite ballet ………….. at the theater last night.

a. perform                    b. performing                 c. performed         d. in performing

11. He was never heard …………..’thank you’ in his life.

a. say                   b. to say                   c. saying                         d. said

12. I was delighted ………….. my old friends again.

a. to see                   b. seeing               c. seen                            d. to be seen

13. …………..to friends is nice but …………..alone is also enjoyable.

a. Talk / to be                               b. To talk / be                 c. Talk / be            d. Talking / being

14. I’d rather………….. to Elvis than the Beatles.

a. listen                                b. to listen             c. listening            d. listened

15. I can make myself …………..pretty well in English.

a.understand                      b. to understand              c. understanding    d. understood

VI. There is at least one mistake in each sentence. Suggest appropriate corrections.

  1. She longed the holidays to come so that she could be with her family again.
  2. I overheard say that he’s thinking of moving to Manchester.
  3. They were seen climb through the window.
  4. Very reluctantly, he consented her to lend the .money to Janet.
  5. My parents always encouraged work hard at school.
  6. For years the group has been campaigning an inquiry to hold into the accident.
  7. I watched a pavement artist to draw a portrait in crayons.
  8. Sam promised me to show me how to fish for salmon, but he never had the time.
  9. It’s easier to do it yourself than to explain to somebody else how to do it.
  10. He was never heard say ‘thank you’ in his life.
  11. This card entitles to take an extra person with you free.
  12. They let me to borrow their car while they were on holiday.
  13. I explained enough for her understanding what was happening.
  14. To see him to walk down the street, you’d never know he was blind.
  15. Most people are afraid hearing the truth about them.

VII. Complete each of the sentences with an appropriate preposition.

  1. A selfish person is incapable ………….. true friendship.
  2. He was accused…………..being disloyal…………..the government.
  3. How much time do you spend…………..homework?
  4. Good friendship should be based ………….. mutual understanding.
  5. Do you keep in touch…………..any school friends?
  6. Some adults have a total lack…………..sympathy…………..young people.
  7. He’s more concerned…………..what people think about him than anything else.
  8. She had been briefly acquainted…………..him more than 20 years earlier.
  9. She thought…………..him very often.
  10. Some people take…………..interest with enthusiasm, but they are soon tired …………..it.

VIII. Rewrite the sentence or join the pairs of sentences beginning with the word(s) given.

  1. He worked out the answer. It was clever of him.

    It was…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Marie always pays her bills regularly. She’s careful that way.

    Marie is always…………..…………..…………..…………..…………..

  1. He was crossing the road. I caught sight of him.

    I noticed…………..…………..…………..…………..…………..

  1. When we finally heard that David had arrived, we were very relieved.

    We were relieved…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Why have you thrown up your job? You’re mad.

    You are…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Jimmy got into his car and drove away. I saw this.

    I saw…………..…………..…………..…………..…………..

  1. It is disappointing that we haven’t heard from Molly.

    We are…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Contacting her at work is usually quite easy.

    She is…………..…………..…………..…………..…………..

  1. The house shook violently and all of us felt that.

    All of us felt…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Can you sign the papers please? They are ready now.

    The papers are…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Don’t lend Tom any money. That would be most unwise.

      You…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Mr. Pinchley doesn’t allow his teenage children to go out in the evenings.

      Mr. Pinchley makes…………..…………..…………..…………..…………..

  1. What I want to do is start my own business. I’m keen.

      I am…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Harry couldn’t get his parents’ permission to buy a motorbike.

      Harry’s parents didn’t let…………..…………..…………..…………..

  1. We can’t possibly work in this noise.

      It’s…………..…………..…………..…………..…………..

ĐÁP ÁN

I

/tʃ/ mutual, children, teach, literature, question, cheap, feature, cheese, purchase, nature, fortunate

/dʒ/ education, engineer, damage, village, religion, schedule, imaginary, jealous, jacket, geometry, suggest

II

  1. enthusiasm
  2. loyalty
  3. sympathy
  4. Intimate
  5. unselfish
  6. hospitality
  7. incapable
  8. acquainted
  9. suspicious
  10. friendships

III

  1. to finish
  2. running
  3. to find out
  4. wash/to play
  5. stay
  6. to do
  7. say
  8. to wait
  9. translate
  10. to start
  11. to talk
  12. to download
  13. to watch/ practicing
  14. to inform
  15. to see/win

IV

  1. Scissors are too sharp for very young children to use.
  2. They consider it wrong to smoke in public places.
  3. I think we should let them stay until the weekend.
  4. Who was the first person to climb the Everest without oxygen?
  5. She noticed him running away from home.
  6. The film made them laugh right from the first few minutes.
  7. I’ll have the plumber look at the central heating boiler.
  8. You was clever to work out the answer of it.
  9. The guide didn’t tell the tourists when to be back at the coach.
  10. The guide didn’t speak loudly enough for everyone to hear.

IV.

  1. d
  2. b
  3. a
  4. a
  5. c
  6. a
  7. d
  8. a
  9. b
  10. c
  11. b
  12. a
  13. d
  14. a
  15. d

VI.

  1. longed for
  2. him say
  3. climbing
  4. consented to
  5. working
  6. held
  7. drawing
  8. to show
  9. explain
  10. to say
  11. freely
  12. borrow
  13. to understand
  14. walking
  15. afraid of

VII

  1. of
  2. of/to
  3. on
  4. on
  5. with
  6. of/for (towards)
  7. about (for)
  8. with
  9. of
  10. up/of

VIII

  1. clever of him to work out the answer.
  2. careful of paying her bills regularly.
  3. him crossing the road.
  4. to hear that David had arrived.
  5. mad to throw up your job.
  6. Jimmy get into his car and drive away.
  7. disappointed not to hear from Molly.
  8. usually quite easy to contact at work.
  9. the house shaking violently.
  10. ready for you to sign.
  11. would be unwise to lend Tom any money.
  12. his teenage children stay home in the evenings.
  13. keen on starting my own business.
  14. him buy a motorbike.
  15. impossible for us to work in this noise.

Các bạn có thể comment bên dưới số điểm của mình cũng như những thắc mắc về câu hỏi và trả lời để được giải đáp nehx.

Bài tập tiếng Anh lớp 11 unit 1 có đáp án chuẩn
1 (20%) 1 vote